2007 Riho Hüti Klaasist maailm Rakvere Galeriis

Foto:Teet Suur

Foto:Teet Suur

Riho Hütt avab Rakvere Galeriis oma 50. juubeli näituse “Valguse hääl klaasil” 27.11.2007 – 5.01.2008

Hütt on tuntud kui Rakvere Galerii asutaja (1997) ja kohaliku kunstielu promootor. Tema tähtsaimad kunstiteosed on Lüganuse kiriku altarimaal “Kristuse taevaminek”, lisaks on vitraažaknad Anila ja Väike-Maarja kirikutes.

Hüti juubelinäitusega avati Rakvere sõpruslinnas Lapual (Soomes) uus kunstimuuseum. Sama näitus oli suvel Saksamaal Plönis. Hütt on Rakvere kunstielu perpetum mobile, kes organiseerib, õpetab, juhendab ja ärgitab kohalikke kunstnikke.

1996. a valmis “Eesti lugude” sarjas Hütist film “Kuutõbised” (rezissöör Kristjan Svirgsten).

Avataval näitusel näeb Hüti klaasilõikeid, graveeringuid ja installatsiooni.

Rakvere Galerii