2007 Kai Kiudsoo-Värv Hollandis

349 1. detsember 2007 – 13. jaanuar 2008 saab Den Helderi linnas Hollandis vaadata kahe Eesti kunstniku näitust.

Klaasikunstnik Kai Kiudsoo-Värv ja tekstiilikunstnik Reet Talimaa eksponeerivad oma töid “Werkatelier Richter SK” galeriis aadressil Juttersplein 2, Den Helder, pealkirja all “Gloria in excelsis Deo et…”

348Kai Kiudsoo-Värv ja Reet Talimaa on õed, kelle lapsepõlv ja varane noorus möödusid riigis, kus vabadus oli nii oluline sõna, et seda maaliti valgete tähtedega punastele loosungitele. Sarnaselt tarbimisühiskonna reklaamiga täitsid need loosungid avaliku ruumi. Nüüd elavad nad riigis, mis teatud näitajate kohaselt on vabama elukorraldusega ühiskondi maailmas üldse…

Inimestena püüavad nad oma mõtte- ja väljendusvabadusele toetudes veidigi mõista, kes on inimene ja miks on ta siin maailmas; miks armastus on nii hõlmamatu, et olles kõikjal, on ta eikusagil; mida tähendab siin, praegu ja igavesti.

347Kunstnikena otsivad mõlemad oma keelt, et olla mõistetav vaatajale. Kristlikus kontekstis kõnelemine on mõlema kunstniku teadlik valik.

Den Helderis eksponeerivad nad valikut oma varasematest töödest ja ka uusi, spetsiaalselt selleks näituseks loodud töid.