2014 Maie-Ann Raun – ELU KLAASIGA

raun0122.märtsil kell 15.00 avati Olustvere mõisa Klaasi- ja Keraamikakoja näitusegaleriis (Viinaköögis) Eesti Kunstiakadeemia emeriitprofessori, klaasikunstniku ja klaasiajaloo uurija Maie-Ann Rauni loomingu ülevaatenäitus „Elu klaasiga“.

Näitus annab läbilõike kunstniku loomingujärkudest ning loob ühtlasi ka koondpildi klaasikunsti arengusuundadest viimase 50 aasta jooksul.

Väljapanek algab Maie-Ann Rauni esimese õppeaasta katsetustega 1959. aastal ERKI-s. Samuti saab näha 1964 professor Maks Roosma juhendamisel diplomitööna valmistatud klaasnõusid Tõravere W.Struve nim. Tartu Astrofüüsika Observatooriumile.

Värvikirevust lisavad 1965 – 1966 disainitud tootenäidised Zolotkovo (Vladimiri oblast, Venemaa) J.Sverdlovi nimelisest klaasitehasest, kus M.-A. Raun töötas kunstnikuna. Alates 1969.aastast valmis suurem osa tema loomingust Valgevenemaal klaasitehases Neman, kus ta viibis korduvalt ERKI klaasikunsti üliõpilaste juhendajana õppepraktikal.

Näitust ilmestavad ka 1993 Baltic Sea Glass`i ja Snogebaeki klaasistuudiotes (Taani, Bornholm) katsetatud stuudioklaasi tehnikad. 2002 – 2005 aastate looming pärineb Tallinna tehasest Skankristall (endine Tarbeklaas), kus ta töötas tootedisainerina. 2006.aasatal sidus M.-A. Raun end Järvakandi Klaasistuudioga.

Näituse „Elu klaasiga“ kõige värskemad tööd on puhutud ja kuumalt modelleeritud Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli klaasi- ja keraamikakojas veebruaris ja märtsis 2014.
M.-A. Rauni loomingu ülevaatenäitus „Elu klaasiga“ jääb avatuks 10. juulini 2014. Näitust on võimalik külastada teisipäevast laupäevani kella 10.00 kuni 17.00, alates juunist ka pühapäeviti kella 12.00 kuni 16.00 Olustvere mõisa Klaasi- ja Keraamikakojas asuvas näitusegaleriis.

Kontaktid:
Maie-Ann Raun
tel. 5518 378

Eili Soon
tel. 56668127
e-post eilisoon [at] gmail [dot] com e-post maieraun [at] gmail [dot] com
Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli Klaasi- ja keraamikakoda, Tiigi4, Olustvere, 70401, Suure-Jaani vald, Viljandimaa