2014 KOOSKÕLA Haus galeriis

Teisipäeval, 18. veebruaril kell 17.00 avatakse Haus Galerii püsiekspositsiooni saalis Eesti Klaasikunstnike Ühenduse näitus „Kooskõla“.

Väljapanek jätkab eelmisel aastal alguse saanud näituste sarja, kus eesti klaasikunst sulandub kaheks nädalaks galeriis eksponeeritava kujutava kunsti hulka, andes vaatajale hea võimaluse näha klaasikunsti nii osana kui ka võrdväärse partnerina visuaalkunsti rikkalikus tegevusväljas. Ühtlasi on väljapanek mõeldud müüginäitusena. Külastajatele avaneb hea võimalus soetada oma kollektsiooni professionaalset klaasikunsti, mis tänu sel näitusel olevatele kammerlikele mõõtmetele sobituksid hästi kodumiljöösse. Esindatud on nii funktsionaalne kui ka puht visuaalkunsti valdkonda kuuluv looming.

Eesti klaasikunst on endiselt nii Eestis kui mujal maailmas silma paistnud oma põneva mitmekesisuse poolest, mis ilmneb mitmetel viimaste aastate eesti ja välisnäitustel. Nii klassikaliste kui ka eksperimentaalsete tehnikate rohkus, ideede innovatiivsus ja interdistsiplinaarsus ning jõuline vormi- ja värvikeel on leidnud positiivset tagasisidet suure hulga vaatajaskonna poolt.

Käesoleval näitusel on esindatud viieteistkümne kunstniku tööd – Ivo Lill, Eve Koha, Tiina Sarapu, Maret Sarapu, Kalli Sein, Kateriin Rikken, Sofi Aršas, Piret Ellamaa, Kairi Orgusaar, Eeva Käsper, Marilin Kristjuhan, Kersti Vaks, Külli Nidermann, Anna-Maria Vaino ja Kairit Annus.

Illustreeriv foto: Tiina Sarapu “Vaikelu mustal ruudul” avaneb siit.

Näituse jooksul toimub ka kohtumisõhtu tööde autoritega 5. märtsil kell 17.00, kuhu on oodatud kõik huvilised. Saab näha kunstnikke, kuulda tööde sünni ja loomise tagamaadest ning küsida kõike huvipakkuvat otse autoritelt endilt.

Eesti Klaasikunstnike Ühenduse juhataja
Sofi Aršas

Näitus jääb avatuks kuni 8. märtsini 2014
E–R 10–18, L 11–16.
Haus Galerii
6419 471
Uus 17, Tallinn
www.haus.ee

Lisainfo:

Kateriin Rikken

+3725548611

kateriinrikken [at] gmail [dot] com