2010 ÖÖVALGUS Kalamaja Kalmistupargis

578PRESSITEADE
26. augustil 2010 kell 20.00-23.00 toimub Kalamaja Kalmistupargis eksperimentaalne klaasikunsti näitus “Öövalgus”.

Valgustatud objektid ja klaasinstallatsioonid õhtuses Kalamaja pargis loovad sinna üheks õhtuks muinasjutulise õhkkonna.

Eksperimentaalnäitus on mõeldud peamiselt linnakodanikele, kes on harjunud käima jalutamas ja aega veetmas hiljaaegu korrastatud Kalamaja Kalmistupargis. Projekti eesmärgiks on anda inimestele neile tuttavas keskkonnas enneolematu ühekordne kogemus. Ettevõtmise ajendiks on tõdemus, et inimesed, kes pole kunstiga kuigi lähedaselt seotud, ei satu galeriidesse näitusi vaatama. Läbi eksperimentaalse näituseprojekti on võimalus tuua näitus inimestele “koju kätte” ja läbi selle tutvustada neile klaasikunsti imelist maailma ning näidata, et klaas pole pelgalt tarbeesemete valmistamise materjal.

Näitusest võtavad osa Eesti klaasikunstnikud ja Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonna üliõpilased: Tiina Sarapu, Kristiina Uslar, Kai Kiudsoo-Värv, Merle Bukovec, Maret Sarapu, Toomas Riisalu, Marilin Kristjuhan, Eva Kuldma, Liisi Napp, Maarja Priks, Karin Mölder, Birgit Pählapuu, Maarja Treufeldt, Andra Jõgis, Darja Popolitova.

Kaasa teevad Eesti Kunstiakadeemia skulptuuriosakonna üliõpilaste rühmitus SUHE (Sigrid Uibopuu, Ulla Juske, Hanna Piksarv).

Näitust toetavad M-Print, Kadarbiku talu ja Kadrioru Park

Lisainfo:
Liisi Napp
liisinapp [at] gmail [dot] com
tel 505 8322

Vaata ka:
Eesti Päevaleht: Kalamaja lööb öövalguses särama
http://www.epl.ee/artikkel/582327

Arvustus
Inge Teder “Öövalgus”, Sirp 24.09.2010
http://www.sirp.ee

Fotod:
http://www.flickr.com/photos/liisinapp/sets/72157624731224475/