2010 GLASS CONNECTIONS 2010

Ivo Lill

Ivo Lill

27. augustist kuni 5. septembrini käesoleval aastal toimus Luksemburgis näitus “GLASS CONNECTIONS 2010”, mis oli retrospektiiviks 2009. aasta Luksemburgi 3. klaasisümpoosionile. Näitusekohaks oli seekord Luksemburgi lõunaosas asuva Tétange´i linna kultuurikeskus “Schungfabrik” (= Kingavabrik), mis asub 1912. aastast pärinevas Mathias Huberti kunagise kuulsa kingavabriku hoones.

586 585 584

Ed Van Dijk

Ed Van Dijk

Näitusest võttis osa 40 klaasikunstnikku 14-st riigist sh Matt Durran Suurbritanniast, Geraldine Duriaux Prantsusmaalt, Alfred Collard Belgiast, Ed Van Dijk Hollandist, Guiliano Gaigher Itaaliast, Arnolds Vilbergs Lätist jt. Näituse kuraatoriteks ja kujundajateks olid Luksemburgi klaasikunstnikud Zaiga Baiza ja Robert Emeringer. Eestist osalesid Ivo Lill, Kairi Orgusaar, Peeter Rudaš ja Mare Saare.

4. Luksemburgi klaasisümpoosion on kavandatud 2011. aasta augustiks ja toimub Zaiga Baiza ja Robert Emeringeri eestvedamisel Asselbornis.