2010 Mare Saare ja Kristiina Uslari edu konkursil KANAZAWA GLASS 2010

Mare Saare "Laine sünonüümid"

Mare Saare “Laine sünonüümid”

Rahvusvaheline klaasikunsti konkurssnäitus Kanazawas Jaapanis on üks pikima traditsiooniga rahvusvahelisi klaasikunstisündmusi, mille peaauhindu on nimetatud klaasikunsti Oscar’iteks. Iga kolme aasta tagant korraldatavale konkursile laekus käesoleval aastal 470 tööd 39 maa kunstnikelt, suurim konkureerijate (156) ja ka näitusele valitute arv – seekord 30 % üldarvust – tavapäraselt Jaapanist.

Konkursil antakse välja 17 auhinda, millest käesoleval aastal Grand Prix läks jaapani kunstnikule Takashi Ishizekile ja kuldpreemia ungari autorile Laszlo Lukacsile. Neljast hõbeauhinnast ühe pälvis eesti klaasikunstnik Mare Saare töö “Laine sünonüümid” eest. Veel teinegi preemia – Honourable mention – kuulus eesti klaasikunstnikule Kristiina Uslarile töö “+ –” eest. Viimane on sama auhinna pälvinud ka 2007. aasta konkursil. Eesti kunstnikest on Ivo Lill saanud selle konkursi hõbeauhinna 2001. aastal. Baltikumi tuli käesoleval aastal veel üks auhindadest, nimelt Jiri Harcuba nimeline preemia läti klaasikunstnikule Inguna Auderele töö “Vanad naised” eest.

Kristiina Uslar "+ -"

Kristiina Uslar “+ -“

Näitus Kanazawas oli avatud augusti lõpupäevil, 2. oktoobrist kuni 29. novembrini k.a eksponeeritakse seda aga Notojima Klaasikunsti Muuseumis Nanaos Ishikawa provintsis.

Mare Saare

Reet Varblase intervjuu Mare Saarega: “Klaasikunstnikus on koos kunstnik ja disainer!” Sirp 17.09.2010
http://www.sirp.ee