2011 AJALOO NÄGU

Kristiina Uslar, töö Kristjan Jaak Petersonist

Kristiina Uslar, töö Kristjan Jaak Petersonist

Koos sügise saabumisega 23. septembril kell 12.04 avati Eesti Ajaloomuuseum Suurgildi hoone sisehoovis väliekspositsiooni AJALOO NÄGU.

Kas ajalool võib olla nägu? Kes on need inimesed, kes kujundavad ajaloo näo? Selle üle mõtisklesid Eesti Ajaloomuuseumi kutsel kümme Eesti kunstnikku erinevatest valdkondadest. Need mõtted võtsid kuju klaasis, savis, metallis, värvides ja plastikus ning 23. septembril 2011 avaneb osana Eesti Ajaloomuuseumi uuest püsiekspositsioonist Suurgildi hoone sisehoovis Eesti ajalukku kustumatuid jälgi jätnud isikutele pühendatud väliekspositsioon “Ajaloo Nägu“.
632Eesti ajalugu ja kaasaegset kunsti avatud linnaruumiga siduv näitus toob publikuni kümne kunstniku tõlgendused neid enim inspireerinud persoonidest Eesti ajaloos. Iga autori loodud portree on üks võimalus kujutada inimest, kes on vorminud meie ajaloo nägu.

Osalevad kunstnikud: Kirke Kangro, Bruno Lillemets, Mall Nukke, Kalle-Priit Pruuden, Urmas Puhkan, Tiina Sarapu, Risto Tali, Rait Siska, Kristiina Uslar ja Tanel Veenre.

„Ajaloo Nägu“ kuulub Euroopa Kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi.
Väliekspositsioon „Ajaloo nägu“ on alates 24. septembrist 2011 avatud kõigile külastajatele Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone sisehoovis (Lai 14) iga päev kell 10-18 (v.a. talveperioodil) kuni aastani 2015.

Lisainfo: http://www.ajaloomuuseum.ee/uus/et/naitused-ajaloomuuseumis/avatud-naitused/610-ajaloo-naegu

Tiina Sarapu, töö Fanny de Siversist

Tiina Sarapu, töö Fanny de Siversist

630