2012 Pâte de Verre – juugendstiilist stuudioklaasini. Rosenau, Saksamaa

669

Mare Saare “Spiraal I”

Euroopa Kaasaegse Klaasi Muuseum, Rosenau, Saksamaa
Pâte de Verre – juugendstiilist stuudioklaasini

10. mai – 28. oktoober 2012
Pâte de Verre, klaaspulbri, sideaine ja metallioksiidide segu klaasobjektide valmistamisel, on tuntud iidsetest aegadest alates, ent tema kõrgaeg kuulub juugendperioodi, mil tehnika taasleiutati prantsuse meistrite poolt. Uus kõrgaeg sai alguse 1980-tel aastatel briti ning prantsuse klaasikunstnike töödes.
Käesolev näitus tutvustab Pâte de Verre’i arengulugu 20.–21. sajandil. Esindatud on prantsuse juugendstiili meistrite Henri Cros’, Georges Despret’ ja Victor Amalric’i ja art déco kunstniku François-Emile Décorchemont’i skulptuurid, Saksamaal, Prantsusmaal, Suurbritannias, Belgias, Austrias, Šveitsis, Eestis, Egiptuses ja Jaapanis stuudioklaasi kaasaegsete esindajate looming – 50 taiest enam kui 30-lt autorilt.
Tänu Hartmann Grebi loodud originaalmudelitele ja vormidele saab näitusekülastaja tutvuda ka tehnoloogia tagamaadega.

Kunstnikud: