Mery Crystal Ra (Meeli Kõiva) esines Los Angeleses ettekandega oma maailmatuurist ja loitsis vihma metsatulekahjude kustutamiseks

Meeli Kõiva esines ettekande ja klaasperformanciga Eesti 100-le pühendatud USA Lääneranniku Eesti Päevade Konverentsil Los Angeleses.

Eesti 100 lääneranniku päevi tähistati piduliku konverentsi ja sündmustega 31. augustist kuni 4. septembrini 2017. Ettevõtmise avasid Los Angelese linnapea ja Eesti vabariigi peaminister Jüri Ratas. Esinejate hulgas olid ka Jaanus Rohumaa Eesti 100 programmi teemal, aukonsulid Ameerikas, Ivo Felt, Priit Vesilind oma uue raamatu teemal, arhitekt Ülar Mark, Marje Lohuaru pillifondist, tippmuusikud, koorid, tantsijad ja kirjanikud. Toimusid näitused ja filmiesitlused. Juubeliürituse suurejoonelise programmi üks koostööpartnereid oli ka Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium.

Ürituse üheks eesmärgiks oli ka tutvustada ja esinema kutsuda maailmas läbilöönud eestlasi ja eestlastest eri valdkondade tippe. Ametlik kava siin: http://lalep2017.com/index.php/events/

Meeli Kõiva valiti Eesti 100 Lääneranniku päevade konverentsile ettekandega esinema oma rahvusvahelisest klaas-valgus-video loomingust, innovatsioonist arhitektuurse klaasi vallas, oma maailmatuurist kuuel kontinendil näitusega WISH/EST/PEACE (koostöös Eesti 100 peaministri tiimiga) ja läbilöögist maailmas..

Viimasel päeval esines Meeli Kõiva koos oma loodud klaasperformanciga VIHMALOITS Los Angelese piirkonna tulekahjude tõkestamiseks Los Angeles pilvelõhkuja WILSHARE GRAND CENTER klaasfassaadil. Performance sündis koostöös maailmakuulsa kunstniku ja rahuaktivisti Paul-Felix Monteziga (USA). Link: https://en.wikipedia.org/wiki/Wilshire_Grand_Center

Lääneranniku Eesti Päevad (LEP 2017) on 4-päevane Eesti kultuuri festival. Traditsioonidega festival on ühendanud koorilaulu, rahvatantsu, perepiknikud, piduliku gala ja igaõhtuse koosviibimise salakõrtsis. Üle 600 osaleja tulid põhiliselt Põhja-Ameerikast ja Eestist. Ei oma tähtsust, kas osavõtja on traditsioone väärtustav põliseestlane või puutub Eesti kultuuriga kokku esimest korda, kõik on oodatud. Lääneranniku Eesti Päevad oli suurim Eesti Vabariik 100. sünnipäeva tähistamine Põhja- Ameerikas.

Lääneranniku Eesti Päevad on aastakümneid näidanud eestlaste ühtekuuluvust ja aastaid kandnud Eesti vabakssaamise eesmärki. Nüüd, kus Eesti on juba üle 20 aasta jälle vaba, on LEP enam-vähem samadel traditsioonidel toimunud. Lääneranniku päevade korraldamine on iga kahe aasta tagant ühe lääneranniku linna eestlaste korraldada ja iga kümne aasta tagant on korraldajaks maailma meelelahutuspealinn ja kasvav IT linn Los Angeles. Nii pikk traditsioon annab omakorda uusi võimalusi tutvustada tänaseid Eesti filme, autoreid, artiste, kõiki loovtööstuse esindajaid, IT firmasid ja ka teisi ettevõtteid Ameerika turul.