Kunstnik Mery Crystal Ra (Meeli Kõiva) kolm klaas-valgusteostest lühifilmi linastusid Toronto filmifestivalil EST DOCS

Torontos toimus 3.-7. novembrini filmifestival EST DOCS (http://estdocs.com/wp-content/uploads/2017/10/EstDocs-Program-2017.pdf). Kunstnik Mery Crystal Ra (Meeli Kõiva) esitas festivali lühifilmide konkursile kolm oma klaasi-, valgus- ja videoprojekte käsitlevat filmi, mis pääsesid ka lõppvooru, 17ne erinevat žanri käsitleva teose hulka.

Kunstnik Mery Crystal Ra esines festivalil oma kolme lühifilmiga. Need kunstniku tööd, millest filmid räägivad, on saavutanud kuulsust nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. Mery Crystal Ra on maailmas tunnustatud kui kunstnik, kes oma kordumatut käekirja transformeerib lõuendi- ja paberipinnast ruumilisteks klaasi-valgus-video tervikskulptuurideks ja ruumilisteks helenduvateks maalideks.

Kunstnik Mery Crystal Ra esitleb filmifestivalil oma kolme autorifilmi. Lühifilm PARASITE BEACH  (https://www.youtube.com/watch?v=wMYqY71uxDI) räägib Eesti Kaevandusmuuseumi kaevanduskäiku loodud klaasi-valgus- multimeedia meditatiivsest projektist. Eelmisel aastal kaevandusmuuseumis eksponeeritud näitus valiti Eesti Kultuurikoja aasta kultuuriteo konkursil viie silmapaistvama kultuuriteo hulka.

Lühifilmis GOLDEN GATE MEETS GOLDEN GATEWAY  link:https://www.youtube.com/watch?v=M-JVa3hu0Jo&index=3&list=PL4rv7yT92qSUw_XcjqNWyDuNK9Upuk2lr    eksponeerib Mery Crystal Ra Eestisse, Mäetagusele loodud monumentaalset teost, mis koosneb tema akrüülmaalide põhjal loodud 3 meetristest klaasmaalidest, klaaspõranda alusest põlevkivi-valgus-klaasskulptuurist ja integreeritud videoteostest ning klaas-valgus videoskulptuurist klaasseintele. Mäetagusele loodud  GOLDEN GATE MEETS GOLDEN GATEWAY valiti USA CODA ajakirja poolt  maailma 25 tippteose hulka ja avaldati 2016 .a. septembrinumbris rubriigis „Tehnoloogia pluss kunst“.

Lühifilm LIGHT FOR PEACE (https://www.youtube.com/watch?list=PL4rv7yT92qSUw_XcjqNWyDuNK9Upuk2lr&v=zFOE1yWisw0&index=11&app=desktop) räägib Mery Crystal Ra isiknäitusest Mehhikos, Meridas 2016. aastal. Mery Crystal Ra oli üks ülemaailmse konkursiga valitud 14st kunstnikust maailmas, kes kutsuti näitusega esinema UNESCO poolt korraldatud maailma valgusaasta lõpuüritusele. Ta oli ka üks kolmest kunstnikust, kes kutsuti ettekandega esinema lõpugala plenaaristungile. Teos Light for Peace valiti ajakirja CODA (USA) tänavu aasta juulinumbris maailma 25ne tipp interaktiivse kunstiteose hulka.