2006 Frauenau klaasisümpoosion

Sümpoosioni avamine

Sümpoosioni avamine

6. – 9. aprillini 2006 toimus Saksamaal 7. rahvusvaheline Frauenau klaasisümpoosion. Selleks puhuks oli väikesesse Frauenau linnakesse kokku sõitunud ligi 200 klaasikunstiga tegelevat inimest 20 riigist üle maailma, Eestit esindas klaasikunstnik Eeva Käsper.

Frauenau sümpoosion oli üks mitmest klaasikunsti sündmusest, mis sel kevadel Saksamaal toimunud või veel ees seisavad: vaid mõned päevad enne sümpoosioni algust avati Coburg Glass Prize 2006 näitus ja maikuu lõpus on tulemas Coburgi klaasikonverents teemal QUO VADIS? GLASS ART IN THE AGE OF GLOBALISATION, mida omakorda saadavad mitmed väiksemad üritused.

Vaade muuseumile

Vaade muuseumile

Muusemi ekspositsioonist

Muusemi ekspositsioonist

Frauenau linn klaasikeskusena on tuntud kaugel väljaspool Saksamaa piire. On lihtsalt imetlusväärne, et vähem kui aasta tagasi avati seal uus klaasimuuseumi hoone koos suurepärase ekspositsiooniga. Samuti tegutsevad Frauenaus 2 klaasivabrikut ning ka klaasihariduskeskus Bild-Werk Frauenau, kus arvukatel suvekursustel klaasihuvilistele teadmisi jagatakse.

201 203Seekordne klaasisümpoosion toimus pealkirja all GLASS IN CONTEXT: ART – IMAGE – INDUSTRIE. Mitmetes ettekannetevoorudes ja paneeldiskussioonidel arutleti nii klaasitööstuse jätkusuutlikkuse, ajaloopärandi, tänapäeval klaasivaldkonnas toimuva, kui ka laiemalt klaasikunsti ja -hariduse teemadel.

Ja nagu ikka sarnastel kokkusaamistel, sõlmiti rohkesti uusi ja uuendati vanu tutvusi klaasieriala inimeste vahel.

Eeva Käsperi osavõttu sümpoosionist toetas Eesti Kultuurkapital.

http://www.glasmuseum-frauenau.de
http://www.bild-werk-frauenau.de