2006 Tunnustatud klaasikunstnik 2004/2005 on Tiina Sarapu

Tunnustatud klaasikunstniku rändauhind, millega Eesti Klaasikunstnike Ühendus tunnustab oma liikmete kahe viimase aasta eriliselt silmapaistvat tegevust klaasikunsti ja -disaini alal, läks sel aastal klaasikunstnik Tiina Sarapule.

Tiina Sarapu unikaallooming, aga samuti peaauhind disainikonkursilt Trieste Contemporanea 2004, tema osalemine arvukatel näitustel nii kodu- kui välismaal, töö mitmete rahvusvaheliste näituste kureerimisel olid määravaks žürii otsusele, mille liikmeteks olid seekord professor Leonhard Lapin, emeriitprofessor Maie-Ann Raun, kunstiajaloolased Heie Treier, Kai Lobjakas, Karin Paulus, kunstnik ja kuraator Elin Kard, metallikunstnik Tiina Käesel ja prantsuse klaasikunstnik Nicolas Morin.

Preemia, millega kaasnes Eesti Kultuurkapitali poolt eraldatud stipendium, anti üle 17. augustil Eesti Klaasikunstnike Ühenduse aastanäituse “BEAUTIFUL” avamisel Tallinna Kunstihoone Galeriis.