2006 Eeva Käsper ja Tiina Sarapu osalesid klaasisümpoosionil GLASS GARDEN Leedus

236 238 237
23222. – 27. augustini toimus Leedus Panevezyses rahvusvaheline klaasisümpoosion “Stiklo sodas” (“Glass Garden”). Baltimaade klaasisümpoosioni korraldas Leedu klaasikunstnike assotsatsioon “Stiklas Plius” eesotsas Egle Kartanaitega. Üritus toimus avaras aias ja hubases majas Panevezyse lähedal, klaasipuhumine stuudios “Glasremis”.

Kunstnikud Eestist, Lätist ja Leedust kogunesid 22. augustil, et tutvuda tulevase näitusepaiga ja üksteisega. Järgneval päeval toimunud klaasipuhumine oli sümpoosioni dominandiks. Klaasipuhujate meisterlikkus ja vastutulelikkus, hea töökeskkond ja suurepärane õhkkond tekitasid kõigis osalejates kõrgendatud meeleolu. Puhumise, valu ja kuummodelleerimise tehnikas valminud tööd õnnestusid üle ootuste hästi. Kogemuste ja muljete vahetamine Leedu klaasimeistrite ja osalevate kunstnike vahel ühises õhtusöögilauas oli loodetavasti rikastav kogemus kõigile osalejatele.

Ühised mõttevahetused ja töö viisid põneva näituseni aias. Avamisele 26. augustil kogunes palju klaasihuvilisi ajakirjanikke ja kunstisõpru.

Eeva Käsperi improviseeritud klaaslühter ning Remigijus Kriukase puidust ja klaasist redel suunasid pilgu taevalaotuse poole. Barbala Gulbe abstraktsed klaasskulptuurid lisasid aiarohelusse põnevaid sisemaastikke. Tiina Sarapul õnnestus jätkata “Ringtantsu” teemat kahelisklaasis ja pakkuda klaasipuhujatele head võimalust professionaalsete oskuste näitamiseks. Novaatorliku ja humoorika lähenemisega võlus Arturas Rimkeviciuse trooni-kompositsioon. Egle Kartanaite klaastiibadega töökuub andis märku nii töö, klaasi kui ka lootuse jätkumisest.

Sümpoosionil valminud ja kunstnike poolt kaasa toodud töid eksponeeritakse järgnevate kuude jooksul mitmetel näitustel Panevezyses, Kaunases ja Vilniuses.

235 234