2006 Kristiina Uslar jõudis Bombay Sapphire’ finaali

Kristiina Uslar: Data Turbine

Kristiina Uslar: Data Turbine

Londonis avati septembri lõpul maailma suurima iga-aastase rahvusvahelise klaasikonkursi The Bombay Sapphire Prize 2006 aasta finalistide näitus. Näitusel esinevad žürii poolt neljasaja osavõtja hulgast välja valitud kakskümmend finalisti oma töödega. Nende hulgas on ka Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonna magistrandi/meistri Kristiina Uslari töö “Data Turbine”.

Töö pälvis suurt tähelepanu nii oma originaalse kontseptsiooni kui ka tehnoloogilise innovatiivsuse ja keerukuse poolest.

Konkursi 20 000 GBP suuruse peaauhinna võitis hispaania kunstniku Jaune Plensa „Crown Fountain“, hiigelsuur “majaseinast” voolav purskkaev Chicagos. Parima uustulnuka auhinna pälvis Londoni Royal College’i klaasiosakonna selleaastane lõpetaja Laura Birdsall, kelle töid Tallinna kunstipublik võis näha käesoleva aasta aprillis rahvusvahelisel klaasiüliõpilaste tööde näitusel „Discovery“ Kullo Lastegalerii ruumes.

Pärast Londonit läheb The Bombay Sapphire Prize 2006 rändnäitusena teistesse Euroopa ja maailma linnadesse.

http://www.bombaysapphireprize.com