2023 aastanäitus LEGENDIDE AEG

Eesti Klaasikunstnike Ühenduse aastanäitus LEGENDIDE AEG
Kondase keskuses, Pikk tänav 8, Viljandi
Avatud 12.11.2023 – 9. 03.2024, K-P 10.00-17.00
Avamine 11.11.2023 kell 16.00

Maailma telg on paigast lahti loksunud. Elame jälle kord legendide ja muinasjuttude ajal. Meie silme ees sünnivad uued kangelased ja uued kaabakad; kuri kokk keerutab Kremlis supikulpi ja Kiievi taevas tuhiseb tont.

Legend võib olla õudne ja painajalik, ent tema ülesanne on anda lootust – tükeldada segane aeg arusaadavaiks, alguse ja lõpuga lugudeks, anda mõte kaotatud eludele, heita sild üle rahutute vete, näidata valgust tunneli lõpus. Nii sõjas kui armastuses on kõik mõnes mõttes muinasjutt, ja võidab see, kes jutustab usutavamaid lugusid.

Legend võib sind viia eemale argipäevast, mõistatuslike paikade ja tegelaste keskele. Legend aitab näha seoseid olnu ja oleva vahel, laseb vaadelda maastikku nii kotka kui konna perspektiivist, õppida vahelduseks ka teiste tehtud vigadest. Nii kujundab ta iga inimhinge erakordset maailma ja sünnitab samas uusi legende.

Osalevad Sofi Aršas, Aleksandra Ehrensvärd, Piret Ellamaa, Riho Hütt, Erki Kannus, Merle Kannus, Malle Karik-Hallimäe, Kati Kerstna, Kai Kiudsoo-Värv, Eve Koha, Kai Koppel, Maarja Mäemets, Kairi Orgusaar, Rait Prääts, Tiia Põldmets, Kateriin Rikken, Kai Roosaar, Torsten Rötzch, Maret Sarapu, Tiina Sarapu, Kalli Sein, Eili Soon, Piret Uibotalu, Anna-Maria Vaino, Kersti Vaks.

Kuraatorid Merle Kannus, Malle Karik-Hallimäe, Sofi Aršas.
Valgustus Kati Kerstna.

Näituse toimumist toetavad Kultuurkapital ja Kondase keskus.

Meediakajastusi:
https://kultuur.err.ee/1609170727/galerii-viljandis-avati-eesti-klaasikunstnike-uhenduse-aastanaitus
https://kultuur.err.ee/1609193014/kunstielamus-klaasi-valatud-maitse
https://sakala.postimees.ee/7892670/klaasikunstnikud-toovad-oma-tood-kondase-keskusesse