2008 FRAGIILID Mare Saare isikunäitus

425

26. juunist 7. juulini 2008. aastal on Hobusepea galeriis võimalik osa saada Mare Saare (s. 1955) isiknäitusest “Fragiilid”.
424Eesti Riikliku Kunstiinstituudi klaasi eriala 1979. aastal lõpetanud Mare Saare on näitustel esinenud alates aastast 1978. 2001. aastast Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonna professorina töötav Mare Saare on tunnustust pälvinud rohketel välisnäitustel ja tema teoseid on omandanud kogudesse paljud muuseumid ja institutsioonid.
Käesoleva väljapaneku teoste loomisel on Mare Saare lähtunud ingliskeelsest sõnast fragile. Tuletades algsest sõnast ühise nimetaja fragiilid, viib Mare saare kokku sõna fragile poolt kantavad tähendused – habras, haavatav ja kaduvusealdis ning seob need klaasile tavapäraselt omistatava hapruse ja õrnusega. Kunstniku sõnul sündis esimene fragiil 2006. aasta kevadel, ajendatuna soovist väljendada osakssaanud haigetsaamist ja tunnetatud ebaõiglust, et läbi emotsioonidele vormi andmise muutuda ning juba vabanenuna edasi minna.
Liiva muutumine klaasiks ja seejärel taas liivaks pudenemine on lõputu ringkäik. Tuletades meelde, et kõik, mis on väärtuslik, on ääretult habras, kuid samas ka igavene.

423Elin Kard
Hobusepea galerii
gsm: (+372) 52 85 324
tel.: (+372) 6276 777
e-mail: galerii [at] eaa [dot] ee
http://www.eaa.ee/hobusepea/hindex.htm
Hobusepea 2
Tallinn 10133