2008 GLASBRÜCKE BERLIN

GLASBRÜCKE BERLIN, klaasikunstinäitusi korraldav fond Berliinis, kutsus sel aastal oma suvistele näitustele GLAS IM DIALOG esinema kaks eesti klaasikunstnikku – Maret Sarapu ja Kai Kiudsoo-Värvi.

Tegemist on iga-aastase klaasikunstinäituste sarjaga, mida korraldab Euroopa klaasikunsti sihtasutus GLASBRÜCKE BERLIN.

GLASBRÜCKE BERLIN on mittetulunduslik fond, mille eesmärgiks on klaasikunsti kui vabakunsti tutvustamine, propageerimine ja toetamine. Fondi tööd juhib dr. prof. Eva Preuss. Fondi tegevuse üheks eesmärgiks on silla loomine erinevatest maadest ja kultuuridest pärinevate kunstnike vahel andes neile võimaluse koos oma loomingut eksponeerida.

Sel aastal on kutsutud esinema Anna Vesele Lätist, Viktoras Dailidenas Leedust, Maret Sarapu ja Kai Kiudsoo-Värv Eestist, Camille Terny Prantsusmaalt ja Helge Warme Saksamaalt. Klaasitööd on eksponeeritud GLASBRÜCKE BERLIN galeriis ja aias. Lisaks klaasikunstile eksponeerib oma klaasikunstist tehtud kunstfotosid ka dr. prof. Eva Preuss.

Suviste ürituste avalöök leidis aste 16. mail, mil toimus Glasnacht (Klaasiöö) – külastajad olid kutsutud nautima klaasikunsti dzässihelide ja klaasikese veini saatel. Vihma ja tuult trotsides külastas aeda ligi 200 inimest ja üritus kestis keskööni, mil kõik aias eksponeeritud tööd said särada oma öises illuminatsioonis. 17.- 18. mail oli näitus avatud külastajatele Offene Gärten (Avatud Aiad) ürituse raames ning lisaks sellele ootab näitus külastajaid mai ja juunikuu nädalalõppudel.

14. juuni – 15. aug. saab valikut GLAS IM DIALOG näituse töödest vaadata Glashütte Annenwalde juures asuvad galeriis ning ürituste lõppakordiks on 30. augustil aset leidev Mitternachtsglas. Ühtlasi lõpeb sellega läbi viimase kolme aasta väldanud näituste sari „Neue Glaskunst im Dialog mit dem Baltikum”, mil GLASBRÜCKE BERLINi galeriis ja aias on eksponeeritud Baltimaade ja saksa kunstnike töid.

GLASBRÜCKE BERLIN

Roedernstrasse 4

Berlin-Hermsdorf

www. glasbruecke.de