2008 AVATUD aastanäitus Paides

447Eesti Klaasikunstnike Ühenduse aastanäitus
„A V A T U D”
26. august – 27. september 2008
Paide raekoda (E-P 12-18) ja Paide Püha Risti kirik (N-L 12-15; P 9-12)

Avamine esmaspäeval, 25. augustil, kell 18.00 Paide Püha Risti kirikus ning 18.30 Paide raekojas.

Eve Koha: Pupill. 2008

Eve Koha: Pupill. 2008

EKKÜ aastanäitus on seekord Paides ning avatud linna kahes väga olulises hoones üheaegselt – Püha Risti kirikus ja raekojas. Paide raekoda ja kirik asuvad mõlemad linna Keskväljakul, üle ringtee haljasala üksteise vastas. 20. augustil 2008 avas uksed põhjalikult renoveeritud raekoda, kuhu asus tööle Paide Linnavalitsus. Paide kirik on liidetud projektiga „Teeliste kirikud” – selle projekti kaudu on läbi mitme aasta Eestimaa kirikute suvised lahtiolekuajad tavapärasest pikemad. Need kaks hoonet Paide südames on nüüdsest linnarahvale rohkem avatud kui varem.

Näitusel ”Avatud” eksponeeritakse 22 kunstniku teoseid.

Paide Püha Risti kirikus esinevad teostega Kai Kiudsoo-Värv, Kairi Orgusaar, Mare Saare ja Riho Hütt. Kirikus olev väljapanek pöördub inimese hingeavatuse poole. Nende seeriate jälgimise teekonnal selgineb mõte elusa olemusest.

Paide raekojas on eksponeeritud järgmiste kunstnike teosed:
Eeva Käsper, Eve Koha, Heli Press, Ivo Lill, Kai Saarepuu, Kalli Sein, Kati Kerstna, Kristi Ringkjob, Kristiina Uslar, Liisi Junolainen, Mare Mikof-Liivik, Mare Saare, Maret Sarapu, Merle Bukovec, Pilvi Ojamaa, Rait Prääts, Sofi Aršas, Tiina Sarapu, Viivi-Ann Keerdo.

Vaade näitusele, esiplaanil Ivo Lille teos

Vaade näitusele, esiplaanil Ivo Lille teos

Näitus „Avatud” kõneleb mõtete avatusest, vastuvõtlikuks olemisest, valmisolekust vabaneda enesesse kapseldumisest. Ideid avatud olemisest on tõlgendatud väga erinevalt – nii otseses mõttes kui ka läbi sügavama teemaarenduse.

Näitusega tahame meenutada, et iga inimene võiks leida aega pühenduda iseendale. Ka tänases maailmas on tal õigus olla kättesaamatu. Kui inimene lubab endale üksinda olemise hetki, siis saab ta olla hinges avatud koos teistega olles.

Näitus, mis paikneb Eestimaa südames, on avatud vaatajatele ja märkajatele kõigis suundades.

Virve Kiil

Näituse kuraatorid Virve Kiil, Merle Bukovec ja Eeva Käsper

lisaks loe:
http://www.jt.ee/260808/esileht/20009794.php
http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&;view=article&id=1065:klaas-paides-raekojas-ja-kirikus&catid=6:kunst&Itemid=10&issue=3221