Haapsalu klaasipäevade näitus KOOSMÕJU

29. juuli – 3. august toimus Haapsalus taaskord kuuma klaasi sümpoosion,  sellel aastal märksõnaks “Koosmõju” – klaas ja valgus. Tegeleti eelkõige klaasi ja valguse koosmõjuga – peegeldused, varjud, optika – kõik see, millega klaasikunstnikud igapäevaselt kokku puutuvad;  materjali maagia kõige paremas tähenduses.

Samas oli “Koosmõju” teema kunstnikele vabalt tõlgendatav – klaasiga koos pandi toimima ka erinevaid materjale, taustasid jms.

Sümpoosionil osaesid klaasikunstnikud: Simone Fezer, Louise Lang, Torsten Rötzsch, Cornelius Reer Saksamaalt, Marta Gibiete Lätist, Svetlana Fedorova Venemaalt ja Kai Koppel, Sofi Arshas, Kai Roosaar, Kairi Orgusaar, Herbert Orgusaar, Erki Kannus, Eili Soon, Kati Kerstna Eestist.
Lisaks jätkati juba traditsiooniks saanud teiste erialade kaasamist ja nii osalesid klaasipäevadel ka metallikunstnik ja skulptor Ulf Petersen ning graafik Petra Kiessling Saksamaalt.
Traditsioonilistele puhumis- ja valamistehnikatele lisaks toimus ka leekpõletitehnika tutvustamine Wilfried Markuse (Saksamaalt) poolt.

Klaasipäevade raames toimus Okase muuseumis Elo Liivi avatud loeng valgusest ja valgusinstallatsioonidest (1. august kell 18.00), millele järgnes sümpoosionil osalejate tutvustus.

Sümpoosionil valminud töödest koosnevat näitust sai näha kahes kohas:
3. august – 15. september Haapsalus Evald Okase Muuseumi pööningugaleriis ja 18.-20. september Tallinnas Kadrioru valgusfestivalil.

Näituse avamisel Haapsalus: 3. august kell 16.30 sai lisaks näitusele näha ka
Sofi Aršase (tants) ja Erki Kannuse (heli) improvisatsioonilist lühietendust.

Näituse Haapsalu versiooni saab näha siit.

Kati Kerstna
tel. 52 90 779