GRAVUR ON TOUR

gravurEuroopa nüüdisaegne klaasigravüür
GRAVUR ON TOUR
28. aprill – 22. mai 2016
Eesti Rahvusraamatukogu peanäitusesaal

Euroopa nüüdisaegne klaasigraveering – omanäoline, mitmepalgeline, nii traditsioonilist kui ka uudset lähenemist ühendav – on näituse GRAVUR ON TOUR muutnud põnevaks ja rohkelt külastatavaks kõigis paigus, kus ta on tänaseni olnud eksponeeritud. Osalejaid on 31 kümnest Euroopa riigist. Eestit esindavad Eeva Käsper, Mare Saare ja Tiina Sarapu.

Lisaks põhinäitusel esinejatele on Tallinnas esindatud neli klaasikunstnikku Eestist: Pilvi Ojamaa, Eve Koha, Peeter Rudaš ja Riho Hütt. Üldpilti rikastavad ka graveeringud Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonna initsiatiivil Tallinna esinema kutsutud eesti, iiri, jaapani ja saksa üliõpilastelt, kelle töödes näeb uue põlvkonna julget ja vaba teemade ning materjalide käsitlust.

Näituse eesmärk on tutvustada graveerimise, ühe vanima ja suurt süvenemist nõudva, kuid samas ehk vähem tuntud klaasitehnika rohkeid väljendusvõimalusi tänases klaasikunstis.