VÄLJAK RISTTEEL Arhitektuurimuuseumis

_mg_2744

Piret Ellamaa Foto: Reio Avaste / Arhitekturimuuseum

„Väljak Ristteel“
25.06.-28.08.2016

Klaasikunsti näitusel „Väljak ristteel“ kohtuvad Arhitektuurimuuseumi võlvide all neli kunstnikku Sofi Arsaš, Piret Ellamaa, Rait Prääts ja Kateriin Rikken. Nimetatud kunstnikke ajendab looma sarnane sisemine impulss, mis sunnib isiklikult läbi kogetud ja kohati ka valulisi teemasid käsitlema. Näitusele välja pandud teosed on suures osas kannustatud suhete müsteeriumist, nii inimeste kui ka keskkonna vahel.
Kohtumispaigad nagu kunstlikult loodud platsid, pargid, kohvikud, galeriid või looduslikud maastikualad mängivad paljude inimeste elus olulist rolli. Nende paikade olemus võib kohtumistele avaldada suurt mõju ja muuta märgiliseks. On kohtumisi, mille mõju on tuntav silmapilkselt, kuid on ka selliseid, mille võnked jõuavad kohale palju hiljem. Mõnel kohtumisel on selgesti tajutav mõtteväljade ristumine ning põimumine, millest tekkinud sünergia suunab vaistlikult otsima uusi kokkupuutepunkte.
Nende nelja kunstniku peamiseks väljendusvahendiks on põhiliselt klaas, mis annab lõputult võimalusi oma mitmekülgse olemuse ning erinevate töötlemisviiside poolest.

Kunstnike mõtteid oma töödest ja tegemistest saab kuulata sellelt lingilt: 

Pilte näituse avamiselt

Lisainfo:
Kateriin Rikken
+372 554 8611
kateriirnikken [at] gmail [dot] com

Eesti Arhitektuurimuuseum
Rotermanni Soolaladu
Ahtri 2
Tallinn 10151
Eesti
K–R 11.00 – 18.00
L–P 10.00 – 18.00
E–T Suletud
www.arhitektuurimuuseum.ee