Ivo Lill: LIIGVESI Viinistus

lillviinistuNäitus Viinistu Kunstimuuseumi tünngaleriides 4 – 31.august 2016. Avatud iga päev kl 11 – 18.
Klaas: Ivo Lill, kujundaja: Maret Kukkur
Näituse avamine 3.augustil kl 18.
—–

Nii käesolevat näitust, kui Ivo Lille loomingut üldse, on inspireerinud VESI – voolava vee heli, ilu ja dünaamika.
2015. aasta septembris Telliskivi loomelinnakus toimunud näituse „Libavetel“ lavastas Maret Kukkur mahajäetud tööstushoonesse rajatud tehisveekogusse, mis moondus hüljatud industriaalkeskkonnas hõbelevalt tontlikuks libajõeks.
Seekord on näitus rajatud Viinistu avara merevaate ja tünnidesse kängitsetud liigvee kontrastile. Klaasskulptuurid peegelduvad veepinnal ja heidavad roostes seintele varje. Vaataja saab ise madalas vees sumbates muuta „maailmapilti“ ning panna värvilised peegeldused veepinnal tantsima. Lahkudes pinnavirvendus raugeb ning kõik on taas nagu enne.
Näitus on avatud iga päev 11 – 18 ja jääb avatuks 31.augustini.
——-

Vaata panoraami näituselt: