2011 Kateriin Rikken VARJATUD PRAOD Hop galeriis

Valgusti sarjast "Varjatud praod". Foto: Siim Solovjov

Valgusti sarjast “Varjatud praod”. Foto: Siim Solovjov

Kateriin Rikken
VARJATUD PRAOD
14.01. – 1.02. 2010
HOP galerii
Hobusepea 2
Tallinn

Näituse avamine 13. jaanuaril kell 17.00.

Alates reedest saab Hop galeriis vaadata noore klaasikunstniku Kateriin Rikkeni loomingut. Esitamisele tulevad valgustid ja valgusobjektid, milles on kõrvutatud mehaaniline korrektsus ja juhuslikkuse nõtkus.

Kateriin Rikken on õppinud Eesti Kunstiakadeemias ja Taani Disainikoolis. Pärast nelja aastat Skandinaavias tekkis otsus elada ja töötada Eestis. Näitust „Varjatud praod“ nimetab kunstnik kui tervitust kodumaale.

Kõik näitusel osalevad tööd on puhutud klaasist, millel on kasutatud kraklee tehnikat. Kraklee tähendab vee piserdamist kuumale klaasile tekitamaks õrnad praod. Mingi tasemeni on see teostatav, kuid kui lasta klaasil liiga kaua jahtuda või piserdada suurtemates kogustes vett, lõppeb see töö purunemisega. Tulemuseks on esmapilgul kõhklusi tekitavad katkised klaasitükid, millele kunstnik on valgustite näol andnud uued esteetilised ja praktilised mõõtmed.

Minu tööd on inspireeritud ambivalentsuse teooriast. Situatsioonidest, kus ühe eseme või olukorra vastu tuntakse samaaegselt nii positiivseid kui ka negatiivseid emotsioone. Ka tööde valmistamisel on tuntav vastandamine, kus on tugevalt eiratud klaasipuhumisreegleid. Need tööd näitavad, kuidas nähtamatust saab nähtav, katkisest terve.
/Kateriin Rikken/

Näitusi Hop galeriis toetab Eesti Kultuuriministeerium.

Lisainfo:
Maria Valdma
HOP galerii
tel: +372 6462887
e-mail: www.eaa.ee/hop
hop [at] eaa [dot] ee

Tanel Veenre “Mõranenud maastikud”, EPL 15.01.11:
http://www.epl.ee/artikkel/591001