2011 Rait Prääts ANTIIKI ON KÕIKJAL – VÄRSKE ANTIIK TALLINNAST

6143. märts – 30. aprill 2011, Tartu Ülikooli kunstimuuseum, Tartu.

Näitusega vaatab kunstnik ajas tagasi ning esitab oma nägemuse, kuidas antiikkunsti tõlgendada.

Seeria algus oli eksponeeritud 2009. aastal Helsingis galeriis Laterna Magica ja täiendatud näitus toimus 2010. aastal HOP galeriis Tallinnas. Tartu Ülikooli kunstimuuseumis on seeria seni kõige suurem väljapanek, millest kolmandik on maailma esiettekanne.

Rait Prääts võtaks näituse kokku järgnevalt: „Inimsuhted pole tuhandete aastate jooksul oluliselt muutunud ja kõik tegelikult väärtuslik meie ümber kestabki kaua. See, mis kestab, ongi antiik. Antiiki on kõikjal.“

Näitusel on eksponeeritud ka kunstnik Sirje Eelma antiigist inspireeritud graafikalehed.

19.04.2011 ERR, OP! Intervjuu Rait Präätsaga
http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=116181