2004 Maie-Ann Rauni juubelinäitus

Maie-Ann Raun kutsub juubelinäituse avamisele

Sel neljapäeval avab eesti klaasikunsti grand old lady Maie-Ann Raun oma juubelinäituse “365 päeva”, kus esitleb viimase aasta jooksul valminud töid.

Hiljuti 65-aastaseks saanud Eesti Kunstiakadeemia emeriitprofessor Maie-Ann Raun on aastakümneid võidelnud siinse klaasikunsti hea käekäigu eest. Eriti kriitiliseks muutus klaasitööstuse olukord viimastel aastatel, mil ähvardas Eesti ainsat klaasivabrikut, kunagise Tarbeklaasi järeltulijat Skankristalli lõplik sulgemine. Terve 2003. aasta töötas ta Skankristalli peakunstnikuna päevad ja vahel ka ööd läbi selle nimel, et Eestis säiliks rahvuslik klaasitööstus. Seda võitlust on jäänud meenutama ka mitmed klaasesemed, mis peegeldavad endas nii Eesti klaasitööstuse ürgset jõudu kui viimase aasta valusid ja võlusid. Näitusel on eksponeeritud Maie-Ann Rauni viimase aasta tööde paremik, mis on disainitud just Skankristalli peakunstnikuna töötades. Nii leiab siit pidulikke pokaale ja elegantseid vaagnaid. Näitus rõhub teoste ainukordsusele ja mitmekesisusele.

Olete oodatud näituse avamisele neljapäeval, 22. jaanuaril kell 17 Meistrite Hoovi Galeriis (Vene t. 6). Avamise käigus teeb Maie-Ann Raun muuhulgas huvilistele meenutusliku rännaku läbi eksponeeritud klaasesemete ja möödunud tegudekireva aasta. Värviküllane klaasinäitus on avatud 14. veebruarini iga päev 10 – 18.