2004 Rändauhind üle antud

Eesti Klaasikunstnike Ühendus kuulutas 12. augustil 2004 esmakordselt välja aunimetuse „Tunnustatud klaasikunstnik“ laureaadi.

Soovime selle aunimetusega väljendada kolleegide ja Eesti kunstiüldsuse lugupidamist, tunnustust ja tänu klaasikunstnikule, kes oma kõrgetasemelise tegevusega on toonud meie erialale tähelepanu ja loonud head mainet.
Loodame aunimetust ja sellega kaasnevat rändauhinda hakata üle andma iga kahe aasta tagant. Seekordne tunnustus on 2002. ja 2003. aasta tegevuse eest.

Klaasikunsnike endi poolt valiti välja viis nominenti, kelleks olid Meeli Kõiva, Maie-Ann Raun, Mare Saare, Ivo Lill ja Rait Prääts.
Tunnustuse saajat aitas välja valida asjatundliku zhürii. Zhüriisse kuulusid Ketli Tiitsaar ja Kai Lobjakas Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumist, Liina Siib ja Maarja Undusk Eesti Kunstnike Liidust ning kunstikriituk Harry Liivrand.

Aasta 2002–2003 „Tunnustatud klaasikunstniku“ aunimetuse ja rändauhinna laureaat on erudeeritud kolleeg, laia silmaringiga inimene, paljude sügavasisuliste ja imekaunite tööde looja, Eesti Kunstiakadeemia professor, klaasikunstnik Mare Saare !

Aunimetusega kaasneva klaasist rändauhinna autor ja valmistaja on Eesti Kunstiakadeemia 4. kursuse üliõpilane Anneli Paloveer. Loodame, et see ilus klaaskuul jääb heade klaasikunstnike orbiidile õnnelikult veerema paljudeks-paljudeks aastateks.
Suur tänu autorile ja kõikidele toetajatele, abistajatele ja sponsoritele tänu kellele selle auhinna valmistamine võimalikuks sai: klaasitehas Tarbeklaas, Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakond, meister Toomas Riisalu, Raivo Mitt kvaliteetpuidufirmast Kop-Kop, Epp Rääbis, OÜ Nõmmeveski!

Aunimetuse laureaadi väljakuulutamine ja auhinna üleandmine toimus 12. 08. 2004 EKKÜ aastanäituse „Fookus“ avamisel Hobusepea galeriis.