2005 KATKISED ASJAD Viljandis

Rait Prääts

Rait Prääts

KATKISED ASJAD
Eesti Klaasikunstnike Ühenduse aastanäitus
15.10 – 26.11 Viljandi Linnagaleriis

OLETE OODATUD AVAMISELE 15.10 kell 13.00

Kõigil meil on kindlasti oma problemaatiline teema, oma “katkine asi”, mis teistest omataolistest võib-olla
intensiivsemalt silma või meelde on jäänud. Ka on
erinevatel eluperioodidel erinevad “valuteemad” – kui
praegu paistabki kõik korras olevat, siis alati ei ole
see kindlasti niimoodi olnud. Katkised võivad (olnud)
olla nii mälestused kui fantaasiad, nii kondid kui hinged.

Katerin Rikken

Katerin Rikken

“Katkiolemise” sisu ja tähendus tuleneb esiteks “katkiminemise” põhjustest, milliseid võib olla vägagi erinevaid: aeg, elatud elu, vägivald, õnnetus, ühiskond, keskkond, mõtlematus, hoolimatus, juhus … “Katkiolemise” põhjus laseb igal konkreetsel juhul “katkist asja” nimetada omal täpsemal moel: märter, ohver, praht, vms. Muidugi on siin suur roll ka nimetaja subjektiivsel suhtumisel. Ka võib üsnagi tähendusrikas olla “katkiminemise” viis – aeg võib põhjustada nii kulumist, tolmumist-kopitamist kui unustamist; vägivald hirmu või füüsilist traumeerimist jne. Samuti võib “katkiolija” kvaliteet anda “katkiolemisele” oma esteetilise, inimliku või muu väärtuse.

KUREERIVAD: Kati Kerstna, Maret Sarapu
OSALEVAD: Sofi Arshas, Liisi Junolainen, Merle Kannus, Erki Kannus, Malle Karik-Hallimäe, Kati Kerstna, Virve Kiil, Eve Koha, Helena Kreem, Eeva Käsper, Maie Mikof-Liivik, Kairi Orgusaar, Toomas Riisalu, Kateriin Rikken, Rait Prääts, Kai Saarepuu, Maret Sarapu, Tiina Sarapu, Katrin Tukmann, Kersti Vaks, Vilja Volens, Kristel Õunapuu Eestist, Mika Kato Jaapanist, Robert Tannahill Kanadast, Marta Gibiete, Barbala Gulbe ja Inita Emane Lätist.