2012 TERVITADES, TEIE… Uue Kunsti Muuseumis Pärnus

660Eesti professionaalse klaasikunsti juubeliaastale rahvusvahelist mõõdet andev klaasikunstinäitus Pärnus, Uue Kunsti Muuseumis

27. aprill – 31. mai 2012
Näituse avamine reedel, 27. aprillil kell 16.00

2007. aastal tegi Gernheimi klaasimuuseum Saksamaal ettepaneku tuua Eesti kaasaegse klaasikunsti näitus Saksamaale ja 2010. aastal läkski lumepall veerema – esinesime Gernheimi klaasimuuseumis 26. septembrist 2010 – 27.märtsini 2011 “Estnisches Glas / Estonian Glass” ja seejärel Soome klaasimuuseumis Riihimäel 13.maist.-18.septembrini 2011 “Viron lasitaide 2000-luvulla / Estonian Glass Art in the 2000s” ning näituse uuendatud variant Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis “Kaasaegne Eesti Klaasikunst” 10. veebruarist 8. aprillini 2012. Kogu selle tuuritamise käigus tundus, et peaks ka teisi endale külla kutsuma. Nüüd ongi Pärnus tulemas arvestatava rahvusvahelise osalusega klaasikunstinäitus “Tervitades, Teie…”, kus on osalejaid Saksamaalt, Soomest, Inglismaalt, Lätist, Leedust, Hollandist ja Eestist.

Näitusel Pärnus osalevad Ed van Dijk (NLD), Graham Muir, Matthew Durran (GBR), Korbinian Stöckle, Heikko Schulze Höing (DEU), Vesa Varrela, Susanne Koskimäki (FIN),
Indre Stulgaite, Remigijus Kriukas, Dalia Truskaitė (LTU), Barbala Gulbe (LVA), Sofi Aršas, Merle Bukovec, Piret Ellamaa, Liisi Junolainen, Viivi-Ann Keerdo, Kati Kerstna, Kai Kiudsoo-Värv, Eve Koha, Kai Koppel, Ivo Lill, Kairi Orgusaar, Rait Prääts, Mare Saare, Kai Saarepuu, Maret Sarapu, Tiina Sarapu, Kristiina Uslar(EST)

Kati Kerstna

Näituse kuraator
52 90 779
kati [dot] kerstna [at] gmail [dot] com

Näitust toetavad:
Eesti Kultuurkapital
ja Multireklaam Grupp OÜ

Näitus avatud iga päev 9-19,
Uue Kunsti Muuseum, Esplanaadi 10, Pärnu