2007 Maks Roosma nimeline loominguline stipendium

Esmakordelt anti välja Maks Roosma nimeline loominguline stipendium klaasikunsti üliõpilasele. Stipendiumi pälvis Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonna magistrant KRISTIINA USLAR.

Klaasikunstnik professor Maks Roosma (1909-1971) oli praeguse Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti erialale alusepanija ja koolkonna rajaja. Tema elutööks sai oma oskuste pikaajaline edasiandmine õpilastele, eesti klaasitootmise ajaloo uurimine ja eesti klaasikunsti omaette kunstialana väljaarendamine.

Maks Roosma elu ja tegevuse mälestuse jäädvustamiseks ja eriala järjepidevuse ülalhoidmiseks asutas Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakond alates 2007. aastast Maks Roosma nimelise loomingulise stipendiumi Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti eriala üliõpilasele silmapaistva õppe- ja klaasikunsti alase tegevuse eest. Stipendiumi hakatakse välja andma igal aastal.

Kristiina Uslar on silma paistnud mitmetel olulistel rahvusvahelistel näitustel. 2006. aasta oli Kristiina Uslar’i jaoks väga edukas, ta oli üks finalistidest maailma suurimal iga-aastasel klaasikonkursil “The Bombay Sapphire Prize 2006” tööga “Data Turbine”. 2006. aasta Rakenduskunsti triennaalil “Kaks lähedast” pälvis ta sama tööga Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi ostupreemia.