Rahvusvaheline konverents “Klaas kunstis ja arhitektuuris – KUUM/KÜLM ” EESTI KLAASIKUNST 80

Olete oodatud konverentsile – “Klaas kunstis ja arhitektuuris – KUUM/KÜLM” EESTI KLAASIKUNST 80

Eesti Klaasikunstnike Ühendus tähistab oma 80  juubeliaastat rahvusvahelise näituse ja konverentsiga. Eesti-Saksa klaasikunsti ühisnäituse KÜLM-KUUM avamine ja  konverents toimuvad 10.novembril 2017 Kultuurikatlas.

Konverents toimub Terrassisaalis!

Konverents fokuseerub kaasaegsele klaasikunstile ja selle rollile avalikus ruumis ja arhitektuuris.

Peamised teemad on:

  • Viimase kümnendi olulisemad sündmused ja arengud Eesti klaasikunstis.
  • Saksa kaasaegne klaasikunst.
  • Klaasikunst avalikus ruumis ja arhitektuuris.

Konverentsil otsime vastuseid küsimustele: Millised on põletavad probleemid klaasikunstis aastal 2017? Mis toimub klaasikunstis ja selle hariduselus? Mis saab klaasikunsti haridusest? Kuivõrd erinev või sarnane on meie looming ja loometingimused saksa klaasikunstiga? Milline on hetkeseis Saksa klaasikunstis – haridus, näitused, muuseumid, korporatsioonid, uued trendid? Kas ja kuidas eksponeeritakse Eesti sisearhitektuuris ja avalikus ruumis klaasi ja klaasikunsti? Klaas ruumis – kas objekt või ehitusmaterjal?

Kuidas toimib koostöö arhitektide ja klaasikunstnike vahel? Konverentsil esineb  Dr. Sven Hauschke Coburgi kaasaegse klaasi muuseumist  ning Saksa klaasikunstnike ühenduse juhataja Torsten Rötzsch. Eesti poolt klaasikunstnikud – Kai Kiudsoo-Värv, Kalli Sein, Tiina Sarapu ja Mare Saare ja arhitekt Kalle Komissarov. Konverents toimub Kultuurikatla Terrassisaalis. Ettekanded eesti ja inglise keeles.

Pildid konverentsilt:  https://www.facebook.com/pg/EestiKlaasikunstnikeUhendus/photos/?tab=album&album_id=1788181927861116

KONVERENTSI KAVA

10.45 – 11.30 Registreerimine ja hommikukohv

11.30   Konverentsi avamine ja tervitus

11.50   Kai Kiudsoo-Värv “Läbi tule ja vee ehk klaasikunstnike toimetamised viimase 10 a lõikes”

12.20   Kalli Sein „Valgustavalt valgustitest erinõudmistega eraklientide näitel“

12.50   Tiina Sarapu “Klaas arhitektuuris ja potentsiaal klaasis” Vaateid 21. sajandi Eesti arhitektuursele klaasile ja klaasile avalikus ruumis – õnnestumised, ebaõnnestumised ja potentsiaal.

13.20   Kalle Komissarov “Klaasist arhitektuur”

13.50 – 14.50  Lõuna

14.50   Dr Sven Hauschke  Modern Glass in Germany (Saksa kaasaegsest klaasikunstist)

15.20   Torsten Rötzsch  About the Glass Artists Union of North-Rhine Westfalia (Põhja- Reini-Vestfaali klaasikunstnike ühenduse tegevusest)

15.50   Prof Mare Saare  Project based learning vs technology based learning              (“Tehnoloogiakeskselt projektikesksele õppele”, EKA klaasikunstiharidusest)

16.20 – 16.50  Lõppsõna, vestlus ja suundumine näituse avamisele, mis algab             performance’iga.