2011 VOICE OF GLASS 2011 Riias

609Läti Kunstiakadeemia näitustesaal, Riia, Läti
3.–22.3.2011
Kuraator: Inguna Audere, Läti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonna juhataja, professor

Läti Kunstiakadeemias oli 3.–22. märtsini avatud teistkordselt toimunud rahvusvaheline klaasikunsti näitus „Voice of Glass”. Eelmine samanimeline näitus oli eksponeeritud 2006. aastal Riias, Läti tarbekunsti- ja disainimuuseumis.

Kristiina Uslar

Kristiina Uslar

2011. a näituse teemaks on ruumilisuse ja tasapinnalisuse suhe. Selline valik lähtus klaasi kui materjali mitmekülgsusest, mis annab lõputult võimalusi nende dimensioonide kombineerimiseks. Samuti peitub selles idee klaasi ruumilisusest kui autori tundemaailma ja tema maailmataju väljendusest.
Näitus pakub võimaluse nautida ja imetleda klaasmaterjali ilu ja salapära, nii figuratiivse kui ka abstraktse teemakäsitluse kaudu.

Eesti klaasikunstnikest olid kutsutud esinema Mare Saare, Eve Koha, Tiina Sarapu, Kristiina Uslar ja Ivo Lill. Osalejate hulgas oli autoreid lisaks Baltimaadele Poolast, Rootsist, Soomest, Tšehhist, USA-st ja Jaapanist.

 Näitusega kaasneb kataloog.

Kataloogi (pdf) vaatamiseks veebis kopeeri aadressiribale järgmine viide:
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0BzoJVEv-8VE0YzVkNzFmMTItYjkzNC00NGFjLTlhMGYtNmQ3MThmZWU5NWNh&hl=en_GB

Tiina Sarapu

Tiina Sarapu