2013 Malle Karik-Hallimäe galeriis Pink

Malle Karik-Hallimäe on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi klaasikunsti osakonna 1985. aastal, on Eesti Klaasikunstnike Ühenduse ja Eesti Kunstnike Liidu liige. Näitustel esineb alates 1991. aastast.
Tema loomingusse kuulub nii tarbeesemeid kui ka väikesemõõtmelisi dekoratiivvorme ja skulptuure. Tööde valmistamiseks kasutab ta kuum- ja külmtöötlustehnikaid.
Näitusel „Mõte“ tulevad esitamisele 2011. – 2012. aastal valminud skulpturaalsed väikevormid, kus on kasutatud vormipuhumist ja liivavalu. Tööd on valminud koostöös Olusvere mõisa klaasikojaga.
Malle Karik-Hallimäe on öelnud, et mõte viitab üldiselt intellektuaalsele tegevusele. Mõte võib pähe torgata suvalisel ajahetkel, ühte konkreetsesse mõttesse vöib süüvida või jätta see tähelepanuta ning kõrvale heita. Kuid vahel on pähe torganud mõte kangekaelne, ta jääb alateadvusesse paigale ning hakkab seal märkamatult oma elu elama. Ja siis ühel päeval annab ta endast märku ja teda ei saa enam eirata. Reaalsesse vormi jõudnud mõte ei ole alati ambivalentne oma esialgse abstaraktse olekuga, olles kas täpsem ja tabavam või areneb ta hoopis millekski, mida temast üldse oodata ei osanud. Mõttele kuju andmine on intrigeeriv ning alati jääb risk, et mõtet ei saagi vormi valada.

Näitus on avatud 28.02 – 24.03. 2013
GaleriiPINK
Telliskivi 22
K-P 12-18