2006 Meeli Kõiva Interaktiivne heli- ja valgusinstallatsioon Eesti Muusika Päevadel.

Interaktiivne heli- ja valgusinstallatsioon Eesti Muusika Päevadel.

Eesti Muusika Päevade raames oli 27. märtsil Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia elektronmuusika stuudios helilooja Margo Kõlari, kunstnik Meeli Kõiva ja valguskunstnik Kaido Miku heli- ja valgusinstallatsioon “Sündi sisikond”, mis võimaldas muutuda vaatajal-kuulajal ise heligeneraatorikeskseks elusuuruseks süntesaatoriks.

Osalelejates tekitas vaimustust võimalus olla ise helide loojaks ning kujundajaks – see kõik andis ettearvamatuid tulemusi.

Meeli Kõiva klaasvalgusobjektid olid ühendatud mutant-tiibklaveritega, mis ühes töödeldud heli, interaktiivsete valgusprogrammide ning peeglitega lõid eriskummalise mulje.

Teatud kohtadesse astumisel tekkisid ootamatud hääled ja hiigel tam-tami mängides oli külastajatel võimalus kogeda ka ehmatavaid tagajärgi – kokkukukkuva klaasiklirina heli, suitsu ja valgusefekte.

Kogu installatsiooni jälgisid kaamerad, mis projekteerisid külastajate reaktsioone järgmise ruumi ekraanidele. Kolmandas ruumis proovisid külastajad helide abil joonistada mustale seinale lasergraafikat. Laseri kiir reageeris inimhäälele ja süntesaatorile. Kõik installatsioonid olid üles ehitatud sürrealistlikele ja üllatavatele tulemustele.