2007 näitus LIIVAST SÜNDINUD

301
28. veebruar – 21. märts 2007
Rakvere Galerii
Pikk 15, Rakvere
T-L: 12 – 18
P-E: suletud

Näitusel osalevad klaasikunstnikud:
Riho Hütt, Kati Kerstna, Virve Kiil, Eve Koha, Eeva Käsper, Ivo Lill, Maie-Ann Raun, Mare Saare, Tiina Sarapu, Kristel Õunapuu.

Rakvere Galeriis on väljas kümne eesti klaasikunstniku teosed. Tööde mitmekesisus annab ülevaate klaasikunstist tervikuna, eksponeeritud on nii üksikobjektid kui ka installatsioonid, tulemuseni on jõutud väga erinevaid tehnoloogiaid kasutades: koolutus, puhumine, klaasivalu, kokkusulatus, graveerimine, optiline lihv, tuumtehnika, lamineerimine.

300Segades omavahel L I I V A , soodat ja lubjakivi ning kuumutades neid 1400°C juures, moodustub klaas. Nii see tekib – lihtsast algest täiesti uus materjal.

Nagu liivaterad kukuvad pehmelt lauldes sõrmede vahelt taas liivale, kaovad selle laotusesse, muutudes hoomamatuks osaks mõõtmatust tervikust, nii ka klaasi osakesed, oma väiksuses nähtamatud, moodustavad tugeva ja vastupidava mateeria. Klaasi läbipaistvus loob nähtamatu seina siinse ja sealse vahele, valgust murdes ja peegeldades teeb ta maailmast mitmetahulise ruumi.

Klaasikunstnik muudab klaasi kujutelma reaalsuseks.

Virve Kiil