2007 MEELI KÕIVA maailma suurimal klaasikonverentsil GPD

Kunstnik Meeli Kõiva esines ettekandega “Metamorfoosid klaasilistes ruumiinstallatsioonides”, oma 10 juubelit pidanud maailma esinduslikumal klaasifoorumil GPD (Glass Perfomance Days), mis toimus 15.-18. juunini Tamperes.

Oma ettekandes tutvustas Meeli Kõiva oma kahe viimase aasta jooksul kavandatud klaasvalgusskulptuuride kunstilist ja tehnoloogilist valmimisprotsessi. Ettekandes käsitles kunstnik Brüsselisse Europarlamendi peahoonele valmistatud 15 meetrist klaasvalgusskulptuuri Reactive River, mida esitles Europarlamendis möödunud aastal vabariigi aastapäeval. Ettekandes tutvustatakse ka maailma juhtivale klaasifirmale Glaston Ltd.Oy valmivat klaasvalgusskulptuuri. Ettekandega tõestab Meeli Kõiva veelkord fakti, et kaasaegne klaasarhitektuur vajab uusi, tehnoloogiliselt kõrgetasemelisi lahendusi, mis sobiksid modernsesse klaasilisse keskkonda . Ja et need teosed väärtustaksid ja täiustaksid klaasarhitektuuri, pakkudes vaatajale ka uusi ja huvitavaid üllatusi. Ettekanne avaldati koos piltidega esinduslikus ligi 900 leheküljelises konverentsiraamatus. Meeli Kõiva äratas konverentsil rahvusvahelist tähelepanu oma uudsete tehnoolooliste lahendustega klaasi ja valguse vallas ja pälvis oma uuendustega ka maailma tipparhitektide ja inseneride tähelepanu.

Klaasikunstnik Meeli Kõiva osales maailma esinduslikumal klaasifoorumil Glass Performance Days Conference ettekandega juba 5 korda. Konverentsil osales kokku ligi 900 osavõtjat, neist 200 esines ettekannetega. Konverentsile oli kutsutud just uute, klaasimaailma muutvate ideede esindajad ja innovaatorid kogu maailmast. GPD klaasikonverents ühendab enda alla kõiki klaasimaailma olulisemaid otsuselangetajad ja trendiloojad, et luua koos uusi täiuslikumaid tulevikuvisioone klaasi vallas. Konverentsil olid esindatud arhitektid, insenerid, disainerid, suurimad klaasitootjad: Saint-Gobain,Pilkington, Nippon Sheet Glass, Guardian Industries Corp., Glaverbel, Glaston, Bavelloni, Corning jne.

Tom Fox