2024 Kai Kiudsoo-Värvi monumentaaltöö Roomas

9.08.2024 toimunud Pop-up näitus Niine 11 maja II korruse aatriumis andis ülevaate vitraažiprojektist, mis on valminud Kai Kiudsoo-Värvi käe all Tallinnas, jaanuar 2023 – juuli 2024. Vitraažide asukoht saab olema Roomas, dominiiklaste ordu Santa Sabina peakloostri sissepääsualas.

Vitraažidel on kujutatud 11 dominiiklastele olulist isikut, kelle hulgas on orduvendi ja -õdesid, aga ka ilmikuid. Kujutatud persoonide hulgas on mõned pühakud, mõned õndsakskuulutatud ja ka neid, kelle õndsaks- või pühakuks kuulutamise protsessid alles käivad.
Vitraažidel on kujutatud: püha Dominicus, Georgius La Pira, Johannes Macias, Franciscus de Vitoria, Apaktone, Theresia Chikaba, Joseph Maria Lagrange, Samuel Mazzucchelli, Agnes de Langiaco, Titus Horten ja Vincentius Liêm koos oma kaasmärtritega.
Teosed on valminud Kai Kiudsoo-Värvi autoritehnikana väljatöötatud sulatustehnikas ja maalitud. Lisaks vitraažidele saab heita pilgu ka teoste loomise “köögipoolele” – näitusel on eksponeeritud ka kavandeid ja tööprotsessi kirjeldavaid materjale.