2024 Erki Kannus RADA66

Raplamaa Kaasegase Kunsti Keskuses on 3.-25.02.2024 avatud EKKÜ värske liikme erki Kannuse isiknäitus Rada66. Selle näitusega tähistab maali-ja multimeediakunstnik Erki Kannus oma 66. juubelit. Autor ütleb:

– Esitlen paarikümmet sel ja möödunud aastal valminud maali ning mõningaid kolmemõõtmelisi objekte.

– 2023. aasta kevadel jõudis minuni Matti Miliuse laiali kantud kogudest üks mu esimesi näitusel olnud teoseid aastast 1977 või ’78. See on mul ainuke säilinud eksemplar tolleaegsest loomingust. Toona olime punt noori kunstikooli lõpetajaid, vaimustuses konstruktivismist ja suprematismist. Leo Lapin oli meie sõber ja suur õpetaja. Olen mitmel korral pöördunud nende teemade juurde, kuid nüüd, inspireerituna oma vanast teosest, maalisin terve seeria.

– Sürrealism ja DADA on mind tohutult võlunud. Olen püüdnud aru saada, kuidas selliseid teoseid luuakse – mis on see meeleseisund, mis niisugust fantaasiat toidab. Olen katsunud leida ka minu enda sürreaalseid visioone, sest see maailm tundub mulle loomupärane, ahvatlev ja turvaline. Vahel see isegi õnnestub.