2024 Kati Kerstna ÕRN.HABRAS.ÕRN

Neljapäeval, 18. jaanuaril kell 18.00 avatI ArtDepoo galeriis klaasikunstnik Kati Kerstna isikunäitus “ÕRN, HABRAS, ŌRN”. Näitus on avatud kuni 18. veebruarini, K-R kell 12-18 ja L kell 12-16.

ArtDepoo galerii poolt 2021. aastal ellukutsutud projekt-pakkuda Tallinna Kunstihoones toimuva traditsioonilise kevadnäituse publikupreemia võitjale võimalust teha isikunäitus ArtDepoo galeriis, on leidnud suure poolehoiu külastajate seas. Kati Kerstna klaasist teos “Alter ego” oli 2023. aasta kevadnäituse publikulemmik.

Kati Kerstna isikunäitus “ÕRN, HABRAS, ÕRN” on vihje tasakaalule, mis peaks valitsema inimkonna ja teiste planeedi elanike vahel ning tugevdab arusaama, et ilma nende teisteta me tegelikult eksisteerida ei suudaks.
Kuigi välja pandud klaasobjektid, mis kujutavad looma- või pigem putukariigist pärit esindajaid, võib neid käsitleda ka allegooriana, tuues nad inimeste ja nendevaheliste suhete tasandile. Luubi alla võetud ja hiiglaslikeks suurendatud ning samas läbipaistvateks muudetud tegelased on just need, keda tihtulugu ei märgata, kuid kelle kadumine suruks inimkonna lõpuks rohkem või vähem käpuli.

Kati Kerstna (s. 1970) on kunstnik, kelle loomingut iseloomustab varjamatu huvi looduse ja keskkonnaga seotud probleemistiku vastu. Viimastel aastatel valminud teostes käsitleb Kerstna keskkonnareostust ning klaas materjalina on valdavalt taaskasutatud ja kohati pärit varasematest töödest. Samuti võimaldab kasutusele võetud 3D modelleerimine luua imepäraseid ruumiga harmoniseeruvaid optilisi objekte, mis on pälvinud ka rahvusvahelise tähelepanu.

Näitust saadavad laste ja noorte kunstitunnid koostöös Maru Karu laste kunstistuudioga.
Näitust toetavad Eesti Kultuurikapital ja EKDesign.