2008 Üliõpilaste näitused Kullo Lastegaleriis

Raili Velt. They were – they are – they will be. 2008

Raili Velt. They were – they are – they will be. 2008

25. aprillist kuni 17. maini on Kullo Lastegalerii teise korruse saalides Kuninga 6 Tallinna Vanalinnas avatud Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonna üliõpilaste tööde näitused “Ajatuse jälgedel” ja “Portreteerides ….”.

Kaie Irval. Lumest. 2008

Kaie Irval. Lumest. 2008

Magistrantide Piret Ellamaa, Kaie Irvali ja Jelena Kapparova väljapanek juhatab vaataja minema mööda jälgi, mis viivad ajatuse poole. Kõrgemal maisest, kehalisest ja ajalisest ihkavad olla nii Jelena Kapparova klaasisse suletud kivid ja müstiline labürint, Piret Ellamaa seinale suuri varje heitev klaasfiguuride grupp kui Kaie Irvali massiivsed heitlike sisemängudega “anumad”. Kontrastina toimivad haprad valged õiekujulised vormid Irvalilt ja Ellamaalt.

Piret Ellamaa. Olemise kergus. 2007/2008

Piret Ellamaa. Olemise kergus. 2007/2008

Teise kursuse üliõpilased Helen Ankudinova, Kairit Aron, Birgit Pählapuu ja Raili Velt portreteerivad erinevaid olendeid, kellest igaüks väljendab klaasreljeefis kujutatuna maailma nähtusi ja valupunkte väikerahvaste iseolemispüüdest (Birgit Pählapuu “Helisev hääl”) kuni arktiliste jääväljade sulamisega seotud tragöödiateni (Raili Velti “They were – they are – they will be”). Helen Ankudinova “Aeg endale” tunnetab tantsimist kui vabaduse kehastust ning Kairit Aroni “Puudutus” annab lootust, et igal hetkel on võimalik ime.

Vaade näitusele

Vaade näitusele

Samas esitatud lihvitud klaasobjektide galerii toob esile erinevaid tahke klaasist kui kõnekast väljendusvahendist. Helen Ankudinova, Kairit Aroni, Birgit Pählapuu ja Raili Velti optikast lähtuvaid klaasobjekte saab näha 12. maini, misjärel need vahetab välja kollektsioon klaasskulptuure esimese kursuse üliõpilastelt Sandra Allemannilt, Eva-Maria Murelilt, Margaret Skatškolt, Karin Tiislerilt, Ružena Vakulenkolt ja Helen Venderilt.

Kullo Lastegalerii on avatud teisipäevast laupäevani kell 10 – 18.