2023 Sigrid Luitsalu KORDUSE SISEMUSTRID

24.08. – 19.09.2023 toimus HOP galeriis Sigrid Luitsalu isikunäitus „Korduse sisemustrid“.

Kordus on mitmekülgne. See on samasus ja erinevus, mäng lihtsate ja keeruliste variatsioonidega, mis on varjatud ja varjamata, staatilised ja dünaamilised – peites tähenduse ja samal ajal tuues selle esile. Kordus nii kurnab kui loob tähendust. Erinevuste ja korduste mäng muutub just kui labürindiks, millesse on lihtne eksida. Kordused meie sees ja väljaspool võivad tunduda automaatsete ja stereotüüpsetena, ometigi on neis lõpmatud erinevused, variandid ja teisendused – ilu. Vahel on erinevus nii peen, pannes korduse näima lõpmatu ja samana. Erinevuse lakkamatu nihkumine käivitab korduse. Kiht kihi haaval muutub kordus ettearvamatu efektiga jõuks. Ehk on see, mis kordub, erinevus ise?

Näitus kutsub vaataja teekonnale korduse sisemustritesse, milles pate de verre tehnikas loodud õhkõrnad klaasist teosed peegeldavad kordusest esile kutsutud emotsioone ja mõtisklusi.

Sigrid Luitsalu (s 1988) on Tallinnas tegutsev klaasikunstnik ja loovuse coach. Ta on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti eriala (klaasikunst BA 2016), varasemalt õppinud ka filosoofiat ja Aasiamaade kultuurilugu ning alates 2021. aastast on ta ka akrediteeritud coach. Kunstnikuna huvitub to mustritest, mis esinevad nii looduses kui ka meis endis, ammutades inspiratsiooni inimese sisemaailma ja looduse pidevast muutumisest ja arengust.

Näituseid HOP galeriis toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuuriministeerium ja Liviko AS.