2022 näitus LOOD

Kai Koppel / Viivi-Ann Keerdo / Kai Roosaar
LOOD
Katariina kirikus 12.09–25.09.2022

Seekordne juubelinäitus – 25. tegutsemisaastast on covidi vahepealsete piirangute tõttu saanud juba 27! – on igapäevaselt oma stuudiotes tegutsevate kunstnike pühendus ühiselt kulgetud teekonnale.

Katariina Gild asutati 1995. aasta septembris tarbekunstnike ühendusena ja toimib järjepanu juba 27 aastat. Kunstnike Igapäevase loometöö kõrval on näitusetegevus olnud oluline vaheldus. Omamoodi kõrvalehüpe, pühapäevategevus, oma eriala raamide avardamine.

Paljude ühiselt tegutsetud aasate jooksul on Katariina Gildis toimunud nii mõndagi. Meie juurest on läbi käinud kuulsaid ja kummalisi, tähtsaid ning uudishimulikke külalisi. Oleme heietanud mõtet, et saaksime juhtumistest, sündmustest ning kogemustest kirjutada paksu bestselleri aga siiski otsustasime oma lood panna hoopis järjekordsele näitusele.

Müstilises Katariina kirikus on eksponeeritud Katariina Gildi kunstnike ühisobjekt „Vangistatud mõtted“ mis oli esmakordselt 2022 Tallinna vanalinnapäevade ajal Bremeni vanglatornis. Näitusel “Lood” olevad objektid ja teosed on loodud just selle näituse jaoks. Igal tööl on oma lugu.

Näituse ajal on Katariina kirikus kohal mõni Gildi kunstnik ja vaatajal on võimalus ka meie rääkimata lugudest vahetult osa saada. Samal ajal on avatud ka kõik Katariina Gildi stuudiod ja gaeriid.

Täname toetuse eest Hopneri maja ja Kultuurkapitali.

Näituse kujundas Madis Liplap, graafiline kujundus Andres Tali.