2008 Vitrum Balticum IV

Anna Vesele (Läti)

Anna Vesele (Läti)

Rahvusvaheline klaasinäitus VITRUM BALTICUM Kaunases on kujunenud biennaaliks, toimudes sel aastal juba neljandat korda. Käesoleva näituse motoks on “Uus ja noor”/”New and Young”. Esindatud on peamiselt keskmise ja noorema põlvkonna klaasikunstnike looming Eestist, Leedust, Lätist ja Soomest, esinejaid kokku 42.
Eestist osalevad näitusel Kai Kiudsoo-Värv, Eeva Käsper, Ivo Lill, Kairi Orgusaar, Mare Saare, Maret Sarapu ja Tiina Sarapu.
Ülevaatenäitusele kohaselt tahaks välja tuua erinevusi ja sarnasusi eri maade väljapanekuis, samas peab nentima, et enamus esinejaid on kas oma väljakujunenud individuaalse käekirjaga või siis mõjutatud mitmetest rahvusvahelistest suundadest või eelkäijatest. Baltimaade klaasikunstis tundub siiski prevaleerivat kammerlike mõõdetega skulptuurne suund, põhiolemuselt isiksusekekne, teemadelt laiahaardeline, väljendusvahenditelt suhteliselt traditsiooniline.

Kaunase raekoda

Kaunase raekoda

Näitused Kaunase Raekojas, A. Žmuidzinaviciuse muuseumis, kunstiakadeemia galeriis ja Kommunikatsiooniajaloo muuseumi hoovil jäävad avatuks 7. detsembrini. Osaliselt jätkub ekspositsioon Klaipedas, Kedainiais ja Alytuses detsembris 2008 ja jaanuaris 2009.