2008 Meeli Kõiva klaasvalgusskulptuur ilmestab rahvusvahelist suurfirmat

Glaston Corporation peahoone klaas- ja valgusskulptuur "Feuille qui vole"

Glaston Corporation peahoone klaas- ja valgusskulptuur “Feuille qui vole”

Rahvusvaheliselt tunnustatud klaasikunstniku Meeli Kõiva unikaalse lahendusega klaasvalgusskulptuur ehib nüüdsest Soome klaasifirma Glaston Corporation peahoonet Tamperes.

Skulptuuri puhul on tegemist maailmas täiesti unikaalsete klaasitehnoloogiatega. Skulptuur valmis koostöös Soome tippinseneride ja arhitektidega, ainulaadses ja keerukas teostustsüklis. Skulptuuri erinevad osad valmisid Soome ja Rootsi klaasitehastes.

Keerukas projekteerimis- ja valmistamisprotsess kestis kokku kaks aastat.

Skulptuuri osadeks on eri tehnoloogiates painutatud klaasid, mis koos sürrealistlike valgusmetamorfoosidega loovad lummava lõpptulemuse. Teose algse visuaalse kujundisüsteemi aluseks on kunstniku tundlikud akvarellid ja akrüülmaalid.

466Glaston Corporation juhtkonna soovil kavandas Meeli Kõiva peahoonele kolmele korrusele ka innovaatilised klaasmaalid, mis seotud hologrammtehnoloogiatega.

Erinevates unikaalsetes autoritehnikates reflekteerivad klaasmaalid ja hologrammid sürrealistlikke nägemuste edasiarendusi esimese korruse kineetilise valgusskulptuuri filosoofiast.

Meeli Kõiva tööd äratasid firma juhtkonnas tähelepanu originaalsusega juba aastaid tagasi rahvusvahelistel konverentsidel Glass Processing Days, kus Meeli Kõiva esines ettekannetega. Meeli Kõiva on viimased kümme aastat teinud koostööd maailma juhtivate klaasi- ja valgusfirmadega.

Anu Lehto