2009 Meeli Kõiva esines GPD-l ettekandega ja esitles klaasskulptuuri

Vasakult: Jorma Vitkala, Yrjö Majamaa, James Carpenter, Meeli Kõiva ja Pentti Salin

Vasakult: Jorma Vitkala, Yrjö Majamaa, James Carpenter, Meeli Kõiva ja Pentti Salin

Tamperes 12.-15. juunini toimunud 11. maailma suurimal klaasikonverentsil GPD (Glass Perfomance Days;http://www.gpd.fi), kus olid esindatud maailma suurimad klaasitootjad, teadusasutused ja arhitektuurifirmad, esines klaasi- ja valguskunstnik Meeli Kõiva ettekandega ning esitles oma klaasvalgusskulptuuri.

Meeli Kõiva, Pentti Salin

Meeli Kõiva, Pentti Salin

Klaasvalgusskulptuur asub suurt klaasifoorumit korraldava maailma juhtiva fassaadiklaasi masinaid tootva klaasikontserni Glaston Corporation peahoones. Esitlusel pälvis kunstniku töö ovatsioone.
Skulptuuri kohta vt lähemalt 2008. a uudisest: Meeli Kõiva
klaasvalgusskulptuur ilmestab rahvusvahelist suurfirmat.

GPD peakorraldaja Jorma Vitkala sõnul väljendab Meeli Kõiva kunstiteos GPD ideid parimal viisil. Ta on viinud kokku tipptasemel klaasimaailma teadmised ja ühendanud eri valdkondade tipptegijad: arhitektid, insenerid ning klaasitööstuse tippspetsialistid.

Kunstnik esines GPD-l ka ettekandega „Kunst ründab insenerimõtet ja arhitektuuri“.
Tänavune GPD oli nii osavõtjate kui ka ettekannete arvu poolest kõigi aegade suurim. Seekordne klaasifoorum oli pühendatud uutele keskkonnasäästlikele klaasitehnoloogiatele. Erilise koha pälvis just päikeseenergia kasutamine ehitistes. Samuti oli kesksel kohal päevavalguse maksimaalne ärakasutamine arhitektuuris. Arhitektuur ja klaas arhitektuuris oligi tänavuse konverentsi üks peamisi märksõnu.
Esmakordselt GPD ajaloos toimus selle raames ka eraldi arhitektuuri foorum.

Klaasi- ja valguskunstnik Meeli Kõiva on GPD-l ettekannetega esinenud juba 1999st aastast saadik. Üleilmset klaasikonverentsi peetakse üle aasta.

Anu Lehto