2009 Mare Saare näitus PASSAGES Frauenaus

Vasakult: Mare Saare, Elisabeth Zizlsperger, Sandra de Clerck

Vasakult: Mare Saare, Elisabeth Zizlsperger, Sandra de Clerck

Juulikuus 2009. a. viibis Saksamaal kuuajalises loomingulises residentuuris Frauenaus Eischi klaasivabrikus (http://www.eisch.de) klaasikunstnik Mare Saare. Kohapeal valminud töödest ja valikust varasemast loomingust koostatud näitus “Passages” on avatud Frauenaus Galerie am Museum/Eisch Atelier näitusesaalis 19. augustist 7. novembrini 2009. aastal. Näituse avakõne pidas belgia kunstnik Sandra de Clerck.

Sõna “passages” = “käigud” mitmetähenduslikkust väljendavad erinevates klaasitehnikates – sulatused, klaasipuhumine, hapesöövitus, graveering – teostunud klaasobjektide grupid, millest igas on tuntavad kunstniku loomingule omane väline haprus ja haavatavus nii visuaalpildis kui edastatavas mõttekäigus.

Vasakult 1. František Janak, 3. Erwin Eisch

Vasakult 1. František Janak, 3. Erwin Eisch

Mare Saare: Aggression

Mare Saare: Aggression

Mare Saare: Lace Vessel

Mare Saare: Lace Vessel

Mare Saare: Fragiles

Mare Saare: Fragiles

 

Näitusega kaasneb kataloog “Passages”, mis saadaval internetis http://www.blurb.com/user/store/MHSaare .