2009 “Näiline ruum” Frauenaus

Frauenau klaasskulptuuri pargi konkursile esitatud kavandite seast valiti välja EEVA KÄSPERi ja TIINA SARAPU peegelinstallatsioon NÄILINE RUUM. Töö teostatakse kevadel 2010.

525Kontseptsioon
Peegelinstallatsioon „Näiline ruum“ mängib meie tunnetusega ruumist, reaalsusest ja näilisusest. Ta pakub välja variatsioone ja uusi vaateid tuttavale ümbrusele, äratades nii uninunud tajusid. Liikudes „Näilises ruumis“, tabavad meid ootamatud kadumised ja ilmumised. Üllatuslikud peegeldused ja peegelduste peegeldused kutsuvad meid suhestuma maailmaga metafüüsilisel moel.

„Näiline ruum“ on pidevas muutumises koos looduse ja aastaaegadega. Ta peegeldab päiksetõusu ja vihma, rohurohelust ja lumevalgust, Frauenaud ja klaasimuuseumi. „Näiline ruum“ on põnev avastusretk täiskasvanuile ja lõputute leidmiste labürint lastele.

Rohkem, kui objekt iseeneses, on „Näiline ruum“ keskkond, milles ta asub.

526Objekti kirjeldus
„Näiline ruum“ on installatsioon, mis koosneb 12-st vertikaalsest kahepoolsest peegelpaneelist. Paneelid paiknevad ringjoonel läbimõõduga 364 cm võrdsete vahedega, ringi puutuja suhtes 35°-se nurga all. Paneelid suurusega 85 x 220 cm koosnevad kahest peeglist ja neid toestavast metallkarkassist.