Tunnustatud Klaasikunstnik 2012/2013 on Ivo Lill!

ivo1

Foto: Kati Kerstna

Eesti Klaasikunstnike Ühendus andis kuuendat korda välja preemia, millega tunnustatakse professionaalseid klaasikunstnikke nende erialase kõrgetasemelise tegevuse eest kahe eelneva aasta loomingulise tegevuse põhjal.

Aasta 2014 Tunnustatud Klaasikunstniku aunimetuse pälvis Ivo Lill!

Tema loomingu erilisus seisneb külmtöötlustehnikates teostatud füüsiliselt üliraskete klaasskulptuuride optilise kerguse ja õhuliselt ulmelise tulemuse saavutamises.

Ta on esinenud mitmetel rahvusvahelistel ja kodumaistel isik- ja ühisnäitustel ning osalenud mainekatel konkursidel. 2013 aastal esines ta suurejooneliste isiknäitustega”Klaaskuul – Cool Glass”, Tallinna Kunstihoone galeriis ja „Kontrasty“ – Ülevenemaalises rahva- ja tarbekunstimuuseumis Moskvas. 2013 aastal valiti Ivo Lill Venemaa Kunstide akadeemia auakadeemikuks.

Nominentide õnnitlemine ja rändauhinna üleandmine  toimus Pärnus Uue Kunsti muuseumis rahvusvahelise klaasikunsti näituse 2D avamise raames.

Žüriisse kuulusid Tallinna Kunstihoone juhataja Karin Hallas-Murula, Eesti Kunstnike Liidu esindajana Jaan Elken, kultuurisaadete toimetusest Mariina Mälk, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi direktor Kai Lobjakas, kunstiteadlane Heili Sõrmus ning Eesti Klaasikunstnike Ühenduse juhataja Sofi Aršas.

Tunnustatud klaasikunstniku  aunimetuse on varem pälvinud Mare Saare, Tiina Sarapu, Rait Prääts, Kai Kiudsoo-Värv ja Eeva Käsper.

 

 

Sofi Aršas

EKKÜ juhatus