2010 Meeli Kõiva skulptuur “Feuille qui vole” pälvis rahvusvahelise tunnustuse

Kunstnik Meeli Kõiva klaasvalgusskulptuur “Feuille qui vole” valiti rahvusvahelise arhitektide ühenduse Arkitexts Network poolt maailma parimate disainitööde hulka.

Parimate disaintööde hulka valiti kõrghooneid ja innovaatilisi interjööre. Parimate välis- ja sisearhitektuuri disaininäidiste hulka valiti veel näiteks Abu Dhabis asuv viiest kõrghoonest koosnev hoonete kompleks, järgmise põlvkonna keskkonnasäästlik ehitis E-Brary, samuti munakujuline maja Egg-house.

Eesti klaasi ja valgusskunstniku skulptuur asub maailma juhtiva klaasikontserni Glaston Corporation juhtkonnahoone fuajees Tamperes. Meeli Kõiva teoses on kasutatud kõige innovaatilisemaid materjale ja valguslahendusi. 2009. a esitleti skulptuuri klaasikonverentsi GPD külalistele kui parimat näidet kunstniku- ja inseneritööst.

Arkitexts Network ühendab maailma tipparhitekte, sisearhitekte, kunstnikke, disainereid, propageeritakse innovatsiooni, keskkonnasäästlikust, tippdisaini, tehnoloogiat jne.

http://arkitextnetworking.ning.com/photo/photo/listFeatured?xg_source=msg_feat_photo

Raivo Lott