2010 GLORIA Läti, Leedu ja Eesti kunstnike ühisnäitus Riias

Kati Kerstna "Kaev" (detail)

Kati Kerstna “Kaev” (detail)

Näitus “Gloria”
15. juuni – 07. juuli 2010
Läti Kunstnike Liidu galerii
11. Novembra krastmala 35, Riia
Avatud: esmaspäevast reedeni 12.00 – 17.00

Kairi Orgusaar: Gloria et Vanitas

Kairi Orgusaar: Gloria et Vanitas

Näitus “Gloria” on toonud kokku erinevate alade kunstnikke, kelle teostes aimub mõjutusi keskaja elust ja kunstist. Siiski on näituse põhiideeks soov leida seoseid 21. sajandiga, tuua esile seda, mis pole kaotanud oma väärtust tänaseni. Keskaeg – ulatuslik periood inimkonna ajaloos – väljendub kunstnike loomingus interpretatsioonina tänases päevas.

Enamus esinejaid on seekord väljendunud klaasikunsti vahenditega, esindatud on ka maalikunst ja skulptuur.

Dainis Gudovskis

Dainis Gudovskis

Osavõtjaid on Lätist, Leedust ja Eestist:
Agnese Cerpa (LV), Diana Dimma-Dimze (LV), Ivars Drulle (LV), Elina Elere (LV), Ellgrii (LV), Dainis Gudovskis (LV), Barbala Gulbe (LV), Madara Gulbis (LV), Marta Gibiete (LV), Inga Jurane (LV), Aija Klintsone (LV), Kati Kerstna (EST), Remigijus Kriukas (LT), Iveta Laure (LV), Kristine Lazdane (LV) , Ieva Maurite (LV), Kairi Orgusaar (EST) , Ramona Pekšena-Neiberga (LV), Julija Pociute; (LT), Anda Poikane (LV), Mare Saare (EST) , Laura Sarkane (LV), Gundega Strauta (LV), Indre Stulgaite-Kriukiene (LT), Maris Upzars (LV)

Lisainfo: www.lmsgalerija.lv

Näituse kuraator: Barbala Gulbe, STIKLA GALERIJA Laipu iela 6 Riga LV 1050 Latvia, www.stiklagalerija.lv